In welke gevallen kan ik jullie contacteren?

04 juli 2022 07:25

Infrabel is de infrastructuurbeheerder van het Belgische spoorwegnet. Dat wil zeggen dat we zorgen voor een optimale functionering van de sporen, bovenleiding, wissels, seinen, overwegen enzovoort. Daarnaast bouwen we de spoorinfrastructuur ook verder uit om een veilig en kwalitatief spoorwegnet te ontwikkelen voor alle treinen van morgen. Naast infrastructuurbeheerder zijn wij ook de uitbater van het Belgische spoorwegnet. Dat betekent dat we de ruimte op het spoor verdelen en alle treinritten op het Belgische grondgebied coördineren. Als je dus een vraag hebt over de spoorinfrastructuur (overwegen, bovenleiding, sporen) of over onze spoorwerven, kan je steeds bij ons terecht.

 

De NMBS is de vervoerder of operator die het treinverkeer voor de reizigers organiseert en commercialiseert. NMBS is ook verantwoordelijk voor het onderhoud en de renovatie van de treinen en de stations. Heb je dus een vraag over de stationsomgeving (roltrap, perron, wachthokje, vuilnisbakken, fietsenstalling, lift, geluidsniveau van de aankondigingen), de dienstregeling van de nationale reizigerstreinen of van de pendelbussen tijdens spoorwerven, kan je het best onze collega's van de NMBS contacteren.

 

Voor dringende en gevaarlijke situaties waar een onmiddellijke tussenkomst vereist is, kan je het best meteen bellen naar het gratis nummer van Securail (0800 30 230) of naar de hulpdiensten (112).

 

Meer uitleg over het verschil tussen Infrabel en NMBS vind je in dit filmpje.


     

Hebt u meer vragen? Een aanvraag indienen