Hoe kan ik een gevaarlijke situatie melden?

16 februari 2024 10:03

Merk je een gevaarlijke en dringende situatie op (een boom die in de bovenleiding dreigt te vallen, een probleem aan een overweg, spoorlopers) die een onmiddellijke stopzetting van het treinverkeer vereist, contacteer onze diensten op het nummer 1711 zodat zij zo snel mogelijk kunnen tussenkomen.

Bij een ongeval of gevaarlijke situatie aan een overweg vind je op de overwegpalen langs de kant van de openbare weg een sticker terug met nuttige informatie die je kan doorgeven aan onze diensten of de hulpdiensten.

Voor gevaarlijke of verdachte situaties in een station of op een trein, neem je contact op met Securail op het gratis nummer 0800 30 230. Meer informatie over Securail vind je hier.

Merk je een gevaarlijke situatie op die iets minder hoogdringend is? Denk bijvoorbeeld aan een beschadigde omheining, waardoor er toegang is tot de sporen of een put in de wegbekleding van de overweg. Dan kan je ons alle nuttige informatie doorgeven via telefoon (02 525 22 11) of per e-mail (contact@infrabel.be).

Meer informatie over de veiligheid op ons spoorwegnet vind je hier terug.


     

Hebt u meer vragen? Een aanvraag indienen